Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

ZAGREB MUSCULAR DYSTROPHY SOCIETY – DDZ

Partneri

Društvo distrofičara Zagreb je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.


Svečano obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i dana Ustanove URIHO održano je 3.12.2018 .godine. Društvo distrofičara Zagreb sudjelovalo je predstavljanjem radova članova na štandu, kroz koji se prikazao rad DDZ-a.  Okrugli stol održan je pod vodstvom Ane Tomašković  u 16 sati na temu "Nesvjesna diskriminacija osoba sa invaliditetom".

Zatim je Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom kao i svake godine dodijelio povelje, priznanja i zahvalnice za vrhunska sportska ostvarenja i promicanje sporta osoba s invaliditetom u gradu Zagrebu i onima koji su doprinijeli boljim uvjetima rada Saveza i članica. Katarina Strunjak, članica Društva distrofičara Zagreb dobitnica je priznanja ZŠSOI za najbolju mladu sportašicu 2018. godine.

Svečani koncert uveličali su ministar rada i mirovnskog sustava Marko Pavić, Marija Pletikosa iz ministarstva za demografiju,obitelj,mlade i socijalnu politiku, te gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, a prisutne u dvorani posebno je uveselio dolazak izboranika nogometne reprezentacije Zlatka Dalica.