Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

ZAGREB MUSCULAR DYSTROPHY SOCIETY – DDZ

Partneri

Društvo distrofičara Zagreb je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.


Društvo distrofičara Zagreb je dana 13. svibnja pokrenulo sveobuhvatnu Kampanju "Vozilo koje život znači" kako bi prikupilo 350.000,0 kuna za zamjenu dotrajalog vozila i svojim korisnicima i dalje omogućilo prijevoz.
Kao što je poznato mišićna distrofija je bolest koja progresivno oslabljuje mišiće i kao prvo utječe na smanjenje motoričkih funkcija. Prvi lijek za samo jedan oblik prihvaćen je prošle godine što znači svima drugima još uvijek preostaje samo kvalitetna rehabilitacija. U pravilu te osobe ovise o tuđoj pomoći i njezi ali niti najteži invaliditet nije prepreka njihovu aktivnom sudjelovanju u životu zajednice za što je prijevoz jedan od osnovnih preduvjeta.
Aukcija koja je provedena, obuhvatila je radove Likovne kolonije Jarunska duga nastale zadnje četiri godine pod vodstvom Antuna Hosnija. Na  Likovnoj koloniji sudjelovalo je oko 70 umjetnika iz šest likovnih udruga i mnogobrojni samostalni slikari. U kulturno-umjetničkom programu su sudjelovali Damir Juren i prijatelji, članice udruge "Vrijedne ruke" iz Vinkovaca koje su svake godine upriličile modnu reviju uradaka njihovih članica te  KUD Mihovil Krušlin iz Šenkovca dok su  vjerno ove umjetnike svake godine pratili i Društvo zagrepčana "Kerempuh" donacijom od igre Belota.
 
I što reći krenuli smo vrlo uspješno , od 21 slike prodano je 11 za 15.400,00 kn što je divan početni kapital za novo vozilo – "Vozilo koje život znači"
 
Hvala svima koji su svojim dolaskom uveličali, a posebno hvala Sonji Šarunić na profesionalnom i inspirativnom vođenju Aukcije, Damiru Jurenu na muzičkoj pratnji (a njemu vozilo uistinu život znači) te  Udruzi "Vrijedne ruke" iz Vinkovaca koje su upriličile modnu reviju uradaka njihovih članica te  KUD Mihovil Krušlin iz Šenkovca koji su nošnjama i muzikom oplemenili večer.
 
I na kraju ali ne manje važno hvala ljudima dobrog srca koji su kupnjom slika pomogli Društvu da ide dalje  i svojim nadmetanjem stvorili veličanstvenu atmosferu.