Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

ZAGREB MUSCULAR DYSTROPHY SOCIETY – DDZ

Partneri

Društvo distrofičara Zagreb je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.


Zaklada Hrvatska za djecu na Cvjetnom trgu dana 26. rujna 2018.uključila se snažno u obilježavanje Tjedna filantropije . Zaklada djeluje pomažući djeci Hrvatske kojoj je potrebna podrška u ostvarenju kvalitetnijeg i sadržajnijeg odrastanja; nadopunjavajući i osnažujući napore državnih tijela u ostvarenju boljeg života djece; osmišljavanja i provođenja vlastitih projekata te podržavajući rad drugih institucija čija misija uključuje dobrobit djece te brine da javnost zna za potrebe djece te da Zaklada predstavlja učinkovitu platformu Vlade Republike Hrvatske u svakodnevnom poboljšanju njihovih uvjeta rasta i razvoja.

Impresivno je bilo predstavljanje  programa podrške potrebitoj djeci i mladima te rezultata desetogodišnjeg djelovanja, kao i ciljeva za budućnosti koje su predstavile. Štandove je krasila slikovnica „Učini mali korak velikim“ koja je pružila priliku ljudima dobre volje da još jedanput doniraju za djecu koja će bez obzira na različitosti postati veliki ljudi.

Predstavnici  Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, Saveza društava distrofičara Hrvatske i Društva distrofičara Zagreb Marica Mirić, Draženka Pavlek, Višnja Busić, Stella Franjić, Sanja Franjić, Štefica Roginić,  i Žiga Šerif  podržali su ovaj poseban događaj.