Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

ZAGREB MUSCULAR DYSTROPHY SOCIETY – DDZ

Partneri

Društvo distrofičara Zagreb je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.


U razdoblju od 21.-22. siječnja 2023., u prostorima Specijalne bolnice Sv. Katarina , Zagreb, održao se tečaj Emmett tehnike, modul 4. Na tečaju je sudjelovao stručni suradnik Valentino Škiljan.

Emmett Tehnika je jedinstveni oblik tjelesne terapije koji podrazumijeva primjenu laganog pritiska prstima na određene točke, koje se po autoru tehnike g. Ross Emmettu nazivaju ”Emmett točke”. Riječ je o metodi koja se može koristiti na komplementaran način s bilo kojom drugom fizikalnom ili manualnom tehnikom, masažom te  sustavom vježbanja.

Usvojenim vještinama na jednostavan i brz način može se smanjiti mišićna bol, poboljšati mišićno-koštane i neurološke funkcije, povećati balans i pokretljivost te tako pomoći svojim korisnicima. Postupci se mogu primijeniti kao: direktan pritisak ispruženim prstom, sporo klizanje, zadržavanje pozicije, spori pokreti i žustri pokreti.