Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

ZAGREB MUSCULAR DYSTROPHY SOCIETY – DDZ

Partneri

Društvo distrofičara Zagreb je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.


Društvo distrofičara Zagreb dugi niz godina sudjeluje u provođenju terenske prakse studenata sa Studijskog centra socijalnog rada Sveučilišta u Zagrebu preko kolegija „Socijalni rad s pojedincem“.

Praksa se odvija između studenata i korisnika DDZ-a u kojem je praksa koncipirana na rad  „jedan na jedan“, odnosno, korisnici i studenti provode određen broj sati zajedno gdje se studenti upoznaju sa osobama s mišićnom distrofijom, samom bolešću te svakodnevnim funkcioniranjem s istom.

Održan je prvi sastanak prije početka studentske prakse 3. travnja 2024. u prostorijama DDZ-a u Novom Jelkovcu gdje su se sastale profesorica Kristina Urbanc - voditeljica kolegija, terenska nastavnica Bojana Trakoštanec - članica DDZ-a, studentice koje su odabrale praksu u udruzi i korisnice koje će biti uključene u istu. Osim inicijalnog upoznavanja, dogovoreni su detalji provedbe terenske prakse i etički dio kojih se studenti moraju pridržavati.