Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

ZAGREB MUSCULAR DYSTROPHY SOCIETY – DDZ

Partneri

Društvo distrofičara Zagreb je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Sigurna sam da će ova knjiga postati našim bolesnicima prijatelj koji je uvijek uz njih i od kojeg se neće odvajati. Ona će im biti velika podrška, budući da će redovitim jasno određenim vježbama i dužinom njihovog trajanja postići da što duže održe mišiće u funkciji i da se odloži vrijeme pojave kontraktura.

Knjiga će ih ujedno opominjati da je fizikalna terapija trajni postupak, a ne samo povremeni, kad se ciljano odlazi na fizikalnu terapiju ili boravi u nekom od rehabilitacijskih centara ili kad fizioterapeut dolazi u kuću bolesnika.

Svakako će ova knjiga dobro poslužiti i osobama koje brinu i pomažu bolesniku, jer će ih spoznaja da ono što rade je upravo to što trebaju učiniti za svoje najbliže koji su bolesni.

Bez obzira na veliki napredak u medicinskoj znanosti još uvijek ne možemo biti zadovoljni s liječenjem neuromuskularnih bolesti. Timski rad je neophodan u zbrinjavanju neuromuskularnih bolesnika i sigurna sam da će svaki član tima pozdraviti ovo izdanje jer će ga moći preporučiti bolesniku sa sigurnošću u pozitivno djelovanje i rezultate.

Prof.dr.sc. Marija Šoštarko,
pročelnica Odjela za neuromuskularne bolesti Klinički bolnički centar Zagreb