Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

ZAGREB MUSCULAR DYSTROPHY SOCIETY – DDZ

Partneri

Društvo distrofičara Zagreb je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.


Nositelj projekta: Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

Partneri: Poliklinika za dišne sustave

   Poliklinika za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju -Srčana

   Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske - SOIH

Razdoblje provedbe: 3. studenoga 2022.- 2. studenoga 2025.

Donator: Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske

Vrijednost programa: 141.000,00 kuna

Kontakt osoba:  Fran Vuljanić, voditelj programa

                            e-mail: drustvo.distroficara.zagreb@zg.t-com.hr i reha@ddz.hr

                            tel: 01 4002 918

 

DDZ je s Ministarstvom zdravstva potpisao Ugovor o dodijeli bespovratnih sredstava za trogodišnji program "Mostovi za psihosocijalnu podršku mišićnoj distrofiji" čiji je glavni cilj  doprinijeti zaštiti, očuvanju i unapređenju zdravlja osoba s mišićnom distrofijom. Specifični ciljevi su unaprijediti pružanje usluge psihosocijalne potpore  i  unaprijediti edukacijske programe za korisnike, roditelje, obitelji i relevantne stručnjake.

Planirane usluge pružat će se korisnicima i obiteljima kroz usluge psihosocijalne potpore što će se omogućiti kroz sljedeće aktivnosti: kupnja opreme; izrada edukativnog materijala i weba, informativne susrete u fizikalnoj rehabilitacija korisnika; radionicama u socijalnoj i edukacijskoj rehabilitaciji; savjetovanjem korisnika i obitelji/roditelja; organiziranjem preventivnih pregleda i savjetovanja; uspostavom Peer counselling timova po dijagnozama, te prilagođenim prijevozom korisnika na sve aktivnosti.

Kroz edukacijske programe planirane su sljedeće aktivnosti: mjesečna edukativna predavanja za korisnike iz područja zdravlja; edukativna predavanja o iskustvu rada s osobama s MD, edukativna predavanja za mlade (studente, učenike, vrtićku djecu), stručne edukacije zaposlenika; te organizacija Seminara „Mostovi znanja“ u online izdanju svake godine provedbe, te priprema edukativnog materijala.

Pružanjem usluga - informativnim susretima u fizikalnoj rehabilitaciji korisnika; radionicama socijalne i edukacijske rehabilitacije; savjetovanjem korisnika i obitelji/roditelja iz zdravstvenog, psihološkog i pravnog područja; organiziranim pregledima; prilagođenim prijevozom; peer counsellingom; edukacijskim predavanjima; jačanjem kapaciteta zaposlenika -  aktivno se doprinosi zaštiti, očuvanju i unapređenju zdravlja osoba s NMB. Organiziranjem Seminara, izradom edukacijskog materijala i weba aktivno se doprinosi umrežavanju i povezivanju korisnika i udruga na nacionalnoj razini.