Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

ZAGREB MUSCULAR DYSTROPHY SOCIETY – DDZ

Partneri

Društvo distrofičara Zagreb je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.


Nositelj projekta: Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

Partneri: Poliklinika za dišne sustave

Poliklinika za prevenciju kardiovaskularnihbolesti i rehabilitaciju- Srčana

Zajednica saveza osoba s invaliditetomHrvatske - SOIH

Udruga za prevenciju prekomjerne težine-UPPT

Razdoblje provedbe: 20. prosinca 2019.- 20. prosinca 2022.

Donator: Ministarstvo zdravstva

Vrijednost programa: 270.000,00 kuna

Kontakt osoba:  Fran Vuljanić, voditelj projekta

                        e-mail: drustvo.distroficara.zagreb@zg.t-com.hr i reha@ddz.hr

                         tel: 01 400 2918

 

DDZ je s Ministarstvom zdravstva potpisao Ugovor o dodijeli bespovratnih sredstava za trogodišnji program„Psihosocijalna  potpora osobama s mišićnom distrofijom“čiji je glavni cilj doprinijeti zaštiti, očuvanju i unapređenju zdravlja osoba s mišićnom distrofijom, a specifični ciljevi surazviti pružanje usluge psihosocijalne potpore i razviti edukacijske programe za korisnike, roditelje, obitelji i relevantne stručnjake.

Svrha programa je doprinijeti zaštiti, očuvanju i unapređenju zdravlja osoba s mišićnom distrofijom kroz pružanje individualne i grupne psihosocijalne potpore korisnicima u njihovom domu i/ili prostorijama DDZ-a i partnera.

Pružanje usluge psihosocijalne potpore korisnicima omogućit će se kroz aktivnosti: kupnje opreme; timske procjene korisnika; fizikalne rehabilitacije korisnika; socijalne i edukacijske rehabilitacije; savjetovanja korisnika i obitelji/roditelja; organiziranjem preventivnih pregleda i savjetovanja; te prilagođenim prijevozom korisnika na sve aktivnosti.

Kroz edukacijske programe planirane su sljedeće aktivnosti: priprema i tisak edukativnog materijala; Peer counselling (roditelja i korisnika); mjesečna edukativna predavanja; edukacije zaposlenika; snimanje video clipova, te organizacija Skupa „Zdravlje i distrofija“ u Zagrebu u prvoj godini provedbe programa, a kasnije u Rijeci, Splitu i Osijeku.

Program će se provoditi 36 mjeseci na području Grada Zagreba, Zagrebačke županije te dio aktivnosti na području Republike Hrvatske.Ciljana skupina programa su osobe s mišićnom distrofijom, obitelji i roditelji djece s teškoćama u razvoju.