Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

ZAGREB MUSCULAR DYSTROPHY SOCIETY – DDZ

Partneri

Društvo distrofičara Zagreb je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Nositelj projekta: Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

Partneri: Poliklinika za dišne sustave

Razdoblje provedbe: 01. siječnja 2022.- 31. prosinca 2022.

 

Donator: Grad Zagreb

Vrijednost programa: 20.000,00 kuna

Kontakt osoba:  Fran Vuljanić, voditelj projekta

                        e-mail: drustvo.distroficara.zagreb@zg.t-com.hr i reha@ddz.hr

                         tel: 01 400 2918

DDZ je s Gradom Zagrebom  potpisao Ugovor o dodijeli bespovratnih sredstava za program „Respiratorna rehabilitacija oboljelih od neuromuskularnih bolesti “čiji je glavni cilj doprinijeti zaštiti, očuvanju i unapređenju zdravlja osoba s mišićnom distrofijom, a specifični cilj je razviti pružanje usluge  provođenja respiratorne rehabilitacije i edukacije u svrhu usporavanja progresije bolesti i sprječavanje respiratornih komplikacija.

Svrha programa je doprinijeti zaštiti, očuvanju i unapređenju zdravlja osoba s mišićnom distrofijom kroz pružanje individualne i grupne psihosocijalne potpore korisnicima u njihovom domu i/ili prostorijama DDZ-a i partnera.

Pružanje usluge psihosocijalne potpore korisnicima omogućit će se kroz aktivnosti: Informiranje i savjetovanje korisnika, članova obitelji (snimka stanja plućnih funkcija), 

Informiranje i savjetovanje korisnika, članova obitelji( Značenje respiratornog sustava za organizam,  Respiratorna rehabilitacija i haloterapija ) i Plućna rehabilitacija - Vježbe disanja, Haloterapija

Program će se provoditi 12 mjeseci na području Grada Zagreba, Zagrebačke županije. Ciljana skupina programa su osobe s mišićnom distrofijom, obitelji i roditelji djece s teškoćama u razvoju.