Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

ZAGREB MUSCULAR DYSTROPHY SOCIETY – DDZ

Partneri

Društvo distrofičara Zagreb je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.


Održana je konferencija „Pristupačna budućnost“ 12. lipnja 2024. uživo u Hotelu Sheraton i putem youtube kanala HAKOMA. Ovaj događaj okupio je stručnjake i inovatore iz različitih sektora kako bi razgovarali o budućnosti tehnologije i njenoj pristupačnosti. S pozdravnim riječi obratili su se Tonko Obuljen, predsjednik Vijeća HAKOM-a; Ivana Krajinović, generalna direktorica Večernjeg lista; Darijo Jurišić, pravobranitelj za osobe s invaliditetom i Ivan Vidiš, državni tajnik, MRMSOSP.

Konferencija se sastojala od tri sesije od kojih se u prvoj govorilo o pristupačnom okruženju. Fokus je bio na ulozi nadležnih tijela i akademske zajednice u implementaciji pristupačnih elektroničkih komunikacijskih usluga.

Druga sesija bila je fokusirana na suradnju akademske zajednice, regulatora i industrije. Razmjenjivala su se iskustva između sudionika,  razrađivali su se planovi radi veće pristupačnosti i uporabe umjetne inteligencije.

Treća sesija bila je posvećena projektu Poslovnog dnevnika Iskustvo zlata vrijedi 2024. Dodjela priznanja i potvrda tvrtkama i institucijama te studentima odabranima za obavljanje prakse, zapošljavanje te ravnopravno socijalno uključivanje u svakodnevni život mladih s invaliditetom iz perspektive institucija i poslodavaca.

Konferenciju je zatvorio Miran Gosta, ravnatelj HAKOM-a sa zaključcima i pozdravnim riječima.

Sudjelovala je voditeljica projekata Ivana Kučina.