Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

ZAGREB MUSCULAR DYSTROPHY SOCIETY – DDZ

Partneri

Društvo distrofičara Zagreb je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.


Poznata psihologinja i autorica serijala psiholoških priručnika Ljubica Uvodić-Vranić 20. veljače 2024. održala je predavanje „Ljubica o ljubavi“ u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Ljubica Uvodić- Vranić otkrila nam je zašto je ljubav odgovor na skoro sve te nam je dala jednostavne i korisne savjete kako potaknuti osobni razvoj i unaprijedit odnose s bliskim osobama (roditelji, partner, prijatelji...). Kroz dinamično predavanje podijelila je svoje znanje o ljubavnim odnosima, dotakla se tema jesu li zaljubljeni ujedino i ljubomorni, kako se dobro posvađati, prašta li nevjeru osoba koja voli, kako sačuvati ljubav kada dođu djeca, kako pružiti priliku novoj ljubavi nakon bolnog prekidam zašto gubimo prijatelje kada se zaljubimo i slične teme. Ujedino je dala odgovore na brojna pitanja gostiju kao što su „Muško ženska prijateljstva“, „Zašto se jedna strana daje više a druga manje?“, „Kako prihvatiti prekid?“ te mnoga druga. 

DDZ je za svoje članove organizirao zajednički posjet na predavanje. Sudjelovalo 7 korisnika DDZ-a s njihovim pratnjama.

Aktivnost se provela na trogodišnjem programu „Korisnik u FOKUSU“ u sklopu poziva „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje 2023. do 2025.“ kojeg sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i u sklopu programa "Poticanje neovisnog življenja osoba s mišićnom distrofijom" kojeg sufinancira Grad Zagreb.