Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

ZAGREB MUSCULAR DYSTROPHY SOCIETY – DDZ

Partneri

Društvo distrofičara Zagreb je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.


U organizaciji Društva distrofičara Zagreb, organizirana je 22. studenog, kreativna radionica po principima ekspresivne art terapije, koju je vodio stručni suradnik DDZ-a Valentino Škiljan. Tema radionice bila je „Značenje blagdana“. Članovi su dobili na izbor da sami izaberu kreativni materija s kojim žele raditi, stvarajući jedinstveni kreativni rad (odabrali su pastel tehniku). Nakon kreativnog procesa, članovi su sudjelovali u raspravi i razgovoru, komentirajući svoje radove te ih analizirajući prema principima Gestalta. Na radionici je sudjelovalo 5 članova.

Aktivnost se provodi na trogodišnjem programu „Korisnik u FOKUSU“ u sklopu poziva „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje 2023. do 2025.“ kojeg sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike čiji je nositelj Društvo distrofičara Zagreb.