Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

ZAGREB MUSCULAR DYSTROPHY SOCIETY – DDZ

Partneri

Društvo distrofičara Zagreb je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.


U utorak, 16. svibnja 2023. održana je u  u galeriji Esktenzija Muzeja suvremene umjetnosti, Otvorenje izložbe „Urban Survival Kit – Urbani setovi za preživljavanje“ u organizaciji Udruge za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba i skupine Vjeverica.

Izložba Urban Survival Kit – Urbani setovi za preživljavanje (USK) imala je za cilj prezentirati individualizirane umjetničke i praktične radove te predmete koje osobe s invaliditetom trebaju za bolje snalaženje u kretanju, komunikaciji i interakciji u urbanim sredinama i na putovanjima. Koncept izložbe pratio je aktivnosti istoimenog međunarodnog projekta Urban Survival Kit, sufinanciranog od Europske Unije i programa Erasmus+.

U sklopu projekta organizirane su inicijalne radionice za korisnike kluba Vjeverica, te putovanje u Belfast gdje je otputovalo šest korisnika koji su sudjelovali na radionici i međunarodnoj izložbi.

Na otvorenju izložbe sudjelovao je stručni suradnik DDZ-a Valentino Škiljan i tri člana DDZ-a.