Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

ZAGREB MUSCULAR DYSTROPHY SOCIETY – DDZ

Partneri

Društvo distrofičara Zagreb je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.


Poziv na premijeru dokumentarnog filma "Skriveni pupoljci boljeg društva"
 
Premijera će se održati u nedjelju, 12.03.2023. u 20:00, u Kazalištu Vidra, Draškovićeva 80 u Zagrebu.
Radi se o premijernom predstavljanju dokumentarnog filma "Skriveni pupoljci boljeg društva" koja će se održati u nedjelju, 12.03.2023. u 20:00, u Kazalištu Vidra, Draškovićeva 80 u Zagrebu.
Prilika je ovo da se još jedanput vidi osobe s invaliditetom kao ravnopravne građane društva, a njihovo zapošljavanje upravo pruža šansu njima i njihovim obiteljima za dignitetan život.
 
Dokumentarni film nastao je u okviru ESF projekta "Razvoj i podrška razvoju održivih modela zapošljavanja ranjivih skupina na Urbanom području Pula" te tematizira problematiku rada i zapošljavanja osoba s invaliditetom.
 
Cilj mu je senzibilizirati širu javnost, posebice poslodavce, o mogućnostima i važnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom, a također potaknuti osobe s invaliditetom na zapošljavanje.
Akteri filma su Jelena Vuković, Emilio Zonta, Lorena Buić, Silvija Mulaček, Daniela Maretić Igić, Jadran Balenović i Alma Zulim koji iznose svoja iskustva.