Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

ZAGREB MUSCULAR DYSTROPHY SOCIETY – DDZ

Partneri

Društvo distrofičara Zagreb je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.


18. ožujak – Svjetski dan recikliranja

Povodom 18. ožujka – Svjetskog dana recikliranja Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH) u okviru Erasmus+ projekta Kreni na zeleno…, u partnerstvu s Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS), Pravobraniteljem za osobe s invaliditetom (POSI) i Hrvatskim savezom gluhih i nagluhih (HSGN) želi ukazati na značaj recikliranja i potaknuti saveze i udruge osoba s invaliditetom, kao i same osobe s invaliditetom na svakodnevno savjesno djelovanje u cilju očuvanja našeg planeta.


Ističemo kako se značaj recikliranja ogleda u sljedećim činjenicama:
    Recikliranje pridonosi očuvanju vrijednih prirodnih resursa
    Recikliranje štedi energiju
    Recikliranje štiti okoliš
    Recikliranje smanjuje gomilanje otpada na odlagalištima
    Recikliranjem štedimo novac i otvaramo nova radna mjesta

Savezi i udruge osoba s invaliditetom kao najveća ljudskopravaška mreža zajedničkim snagama imaju mogućnost snažnog utjecaja na promjene u poslovanju u cilju tranzicije na zeleno i održivo poslovanje, ali i zagovaranje zelene politike u široj lokalnoj zajednici.

U tu svrhu izrađen je plakat „Recikliram – dobro biram!“ izrađen u okviru Kampanje „Mladi kreću na zeleno“ koja se provodi u okviru Erasmus+ projekta Kreni na zeleno… kao podsjetnik na obvezu recikliranja u uredima udruga osoba s invaliditetom.

SOIH povodom 18. ožujka – Svjetskog dana recikliranja, u okviru navedene Kampanje, provodi edukaciju „Recikliram – dobro biram!“.
Edukacija će se održati dana 20. ožujka s početkom u 18.00 sati.
Na edukaciju se možete uključiti putem poveznice

https://us02web.zoom.us/j/86267590642?pwd=cXpXbitpcm9rRDhFaW1zSVVXVExhZz09