Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

ZAGREB MUSCULAR DYSTROPHY SOCIETY – DDZ

Partneri

Društvo distrofičara Zagreb je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.


Nositelj programa: Društvo distrofičara Zagreb

Partneri: Centar za pružanje usluga u zajednici Novi Jelkovec, Škola za medicinske sestre Vinogradska, Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije – UOSIKAŽU

Donator: Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike

Razdoblje provedbe: 1. lipnja 2023. – 31. svibnja 2026.

Vrijednost programa: 25.000,00 eura godina, 75.000,00 eura tri godine

Kontakt osoba: Darija Geček, voditeljica programa

 e-mail: info@ddz.hr

 tel: 01 40 02 918, 091 612 6017

 

Trogodišnji se program „Korisnik u FOKUSU“ provodi u sklopu Poziva „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje 2023. do 2025.“ kojeg sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Program se provodi u partnerstvu s Centrom za pružanje usluga u zajednici Novi Jelkovec, Školom za medicinske sestre Vinogradska, Udrugom osoba s invaliditetom Karlovačke županije–UOSIKAŽU od 1. lipnja 2023. do 31. svibnja 2026.

Program je usmjeren na razvoj i unapređenje pružanja psihosocijalne podrške kroz prilagođen prijevoz, aktivnosti psihosocijalne podrške kroz radno-terapijske aktivnosti, aktivnosti povećanja funkcionalnih sposobnosti korisnika te podrška u području psihosocijalnog funkcioniranja. Aktivnosti će se provoditi na području Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Općine Plaški, u prostorijama prijavitelja i partnera te kućama korisnika.

Ciljevi ovog programa su razviti izvaninstitucionalne socijalne usluge za osobe s mišićnom distrofijom kroz pružanje individualne i grupne psihosocijalne podrške korisnicima u njihovom domu i/ili prostorijama DDZ-a i partnera, te mobilnog tima i razviti suradničke odnose različitih pružatelja usluga. Povezujući partnere stvara se pozitivan odnos različitih pružatelja socijalnih usluga u lokalnoj zajednici koje će se individualizirati prema stvarnim potrebama korisnika. 

Kroz program će se pružiti procjenu statusa korisnika te aktivnosti razvoja kognitivnih, funkcionalnih, govorno-jezičnih, socijalnih i odgojnih vještina koje će se provoditi kroz različite oblike (radionice, edukacije, predavanja, izleti, posjeti, kvizovi, izrada službene dokumentacije) psihosocijalne podrške. Provedbom istraživanja dobit će se uvid u kvalitetu života korisnika s MD i njihovih članova obitelji na temelju čega će se izraditi smjernice za daljnje djelovanje. Kroz provedbu kulinarske radionice tijekom trogodišnjeg programa, izraditi će se zdrava kuharica koja će se sastojati od osmišljenih i provjerenih recepata koje su osmislili korisnici s MD.