Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

ZAGREB MUSCULAR DYSTROPHY SOCIETY – DDZ

Partneri

Društvo distrofičara Zagreb je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.


U okviru projekta „SEE ME“ - Safe and Equal in EMErgencies, koji koordinira Županijski centar 112 Zagreb, održan je sastanak 14. ožujka s namjerom predstavljanja projekta i poziv na suradnju udruga osoba s invaliditetom.

Detaljnije je predstavljena jedna od aktivnosti projekta koja obuhvaća analizu specifičnih potreba i nedostataka u postupanju s osobama s invaliditetom u hitnim situacijama, kao i analiza trenutnih praksi postupanja s osobama s invaliditetom u hitnim situacijama na razini EU. U okviru navedene aktivnosti Županijski centar 112 Zagreb vršiti će testiranja, prilagodbu i nadogradnju sustava vezano za osobe s invaliditetom te će se u navedeno testiranje kao sudionici uključivati osobe s različitim vrstama invaliditeta kako bi se dobila što obuhvatnija slika stanja i potreba. U provođenje navedene aktivnosti uključit će se i članovi Društva distrofičara Zagreb.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici Županijskog centra 112 Zagreb, predstavnici Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom (Sektor za zaštitu osoba s invaliditetom) te predstavnici udruga osoba s invaliditetom na području Zagreba. Predstavnica Društva distrofičara Zagreba bila je Darija Geček, socijalna radnica DDZ-a.