Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

ZAGREB MUSCULAR DYSTROPHY SOCIETY – DDZ

Partneri

Društvo distrofičara Zagreb je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.


U subotu 26. studenog 2022. u okviru Erasmus+ projekta „Digitalni prozor u svijet MD“ Savez društava distrofičara Hrvatske - SDDH organizirao je nacionalni događaj Talent show 2022 s ciljem osvještavanja i promoviranja potencijala i talenata kod mladih osoba s mišićnom distrofijom (MD). Talent show se održao u svečanoj dvorani Hotela Diplomat. Na Talent showu 2022. mladi s MD su  publici predstavili  svoje stvaralačke i umjetničke sposobnosti – od glumačkih, glazbenih, spisateljskih, kreatorskih, slikarskih do akvarističkih, a već tradicionalnom Modnom revijom predstavilo se  jedanaest mladih djevojaka, članica Foruma mladih SDDH. Uvodni govor održala je predsjednica SDDH Marica Mirić, pozdravivši sve okupljene i tako je otvorila 5. po redu Talent show, koji je vodio TV voditelj Frano Ridjan. Sami program sastojao se od vokalne i muzičke izvedbe koju je održao Ozren Jurić, izvevši dvije pjesme (Kao i obični; Preko obzora). Laura Begić izvela je dvije pjesme poezije, autorica Branke Kostić i Brigite Perković, pod naslovima „Obojena u ljubičasto i „Otkucaji duše“. Svoj glazbeni talent pokazao je i Marin Govorko koji je na klavijaturama i vokalno izveo pjesme Petra Graše i Olivera Dragojevića  (Moje zlato; Cesarica). Dramsku izvedbu dijela predstave „Vaginini monolozi“ izvele su Martina Šoštarek i Mirjana Janžek. Gost iznenađenja večeri bio je glumac Asim Ugljen, koji je interpretirao ulomke iz knjige „Štakori“ Jana Bolića. Na Talent show-u su također prikazani i kreativno - umjetnički radovi koje su izradili članovi Udruge distrofičara Krapine i Društva distrofičara Zagreb te umjetnička djela autorica Katarine Knežević,  Kristine Samardžić, Gordane Maras i Stjepana Matijaševića. Izložbu pauka i terarijskih ribica prikazao je terarist i akvarist Antonio Cesarec.

Mirsada Trbović, kreirala je haljine za jedanaest djevojaka, članica Foruma mladih SDDH, koje su svu svoju raskoš pokazale na modnoj reviji, čime je zaključena službena dio večeri. Nakon modne revije održana je svečana večera.

Sudjelovalo je oko 130 sudionika.