Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

ZAGREB MUSCULAR DYSTROPHY SOCIETY – DDZ

Partneri

Društvo distrofičara Zagreb je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.


Tečaj integriranih manipulacija zglobova održan je od 6-8.5.2022 godine u poliklinici Fizioderma u Zagrebu pod vodstvom instruktora Timothy W. Flynn-a.

Tečaj je osmišljen da razvije i usavrši  vještine manipulacije u okviru suvremenih znanosti o boli i vježbama za osnaživanje pacijenata, jer se primjenjuje na uobičajene poremećaje ramena, kuka, koljena i stopala/gležnja. Cjelovit pristup s naglaskom na iznimno osjetljivi pristup,  vještine slušanja i osnažujuće poruke pacijenata dio su  učinkovite kliničke skrbi. Tehnike manipulacije  se usredotočavaju na ekstremitet uz pregled ključnih tehnika kralježnice koje se bave uobičajenim disfunkcijama koje se javljaju kod poremećaja ekstremiteta. Tečaj omogućava sudionicima poboljšane ručne i jezične vještine pristupa pacijentu, te kako ih motivirati da u svojoj zajednici naprave razliku u liječenju uobičajenih poremećaja ekstremiteta.

Glavni ciljevi:

1. Samouvjereno izvoditi tehnike manipulacije na ključnim segmentima ekstremiteta i područjima kralježnice povezanih sa simptomima ekstremiteta.

2. Shvatiti i primijeniti cjelovitiju upotrebu edukacije o boli, vježbe cijelog tijela i funkcionalnih aktivnosti u svom procesu rehabilitacije.

Dr. Flynn je certificiran u ortopedskoj fizikalnoj terapiji (OCS), član je Američke akademije ortopedskih manualnih fizioterapeuta (FAAOMPT), član Američkog udruženja za fizikalnu terapiju (FAPTA) i čest je predavač na državnim, nacionalnim i međunarodnim edukacijama. Dr. Flynn je objavio 100 recenziranih tekstova o mišićno-koštanim poremećajima i kroničnim bolovima u kralježnici. Dr. Flynn svjetski je poznat kliničar.

Na tečaju je sudjelovao fizioterapeut DDZ Fran Vuljanić