Društvo distrofičara Zagreb - DDZ

ZAGREB MUSCULAR DYSTROPHY SOCIETY – DDZ

Partneri

Društvo distrofičara Zagreb je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.


Društvo distrofičara Zagreb (DDZ)  i Savez društava distrofičara Hrvatske (SDDH) uz potporu Turističke zajednice Grada Zagreba te podršku platforme „Trči sa srcem“ u okviru Kampanje obilježavanja 21. svibnja - Nacionalnog dana osoba oboljelih od neuromuskularnih bolesti organizirali su 4. atletsku utrku Run for MD 2023. koja se uspješno održala virtualno 20. i 21. svibnja, a uživo 21. svibnja 2023. na RSC - Jarun.

Svrha Utrke bila je podizanje svijesti o osobama s mišićnom distrofijom - MD i neuromuskularnim bolestima, a radi unapređenju kvalitete njihova življenja i ostvarivanja ciljeva DDZ i SDDH.

DDZ  i SDDH iskreno se zahvaljuju svim sudionicima koji su se uključili i podržali 4. RUN for MD 2023. u okviru Kampanje obilježavanja 21. svibnja – Nacionalnog dana osoba oboljelih od neuromuskularnih bolesti.

Nacionalni dan je - dan osoba oboljelih od mišićne distrofije i ostalih neuromuskularnih bolesti s ciljem kontinuiranog senzibiliziranja javnosti i lokalne samouprave o potrebama i mogućnostima oboljelih od mišićne distrofije, radi stvaranja okruženja jednakih mogućnosti!

Od srca hvala Turističkoj zajednici Grada Zagreba, platformi Trči sa srcem - povezivanje ljudi koji trče u ostvarivanju humanitarnih ciljeva, donatorima i volonterima te svima koji su na bilo koji način podržali ovaj uspješno realiziran projekt.

DDZ i SDDH u realizaciji projekta Run For MD 2023. ukupno je podržalo preko 200 osoba.Trčalo se, hodalo, šetalo, vozilo bicikl, sve u zajedništvu diljem Lijepe naše da se podrže osobe s mišićnim distrofijom! Sudjelovali su trkači, rekreativni trkači, osobe s invaliditetom, djeca s teškoćama u razvoju, djeca s obiteljima, mladi, odrasli, u društvu prijatelja, suradnika, poznanika i to u Briješću, Cerni, Cresu, Čađavici, Čazmi, Dugom Selu, Đurđevcu, Ernestinovu, Jarmini, Kapeli Podravskoj, Kladari, Koprivnici, Kozarevcu, Krasici, Kutini, Lepoglavi, Lučkm, Ludbregu, Mariji Bistrici, Mlini, Murskom Središću, Novoj Gradiški, Opatiji, Orehovici, Osijeku, Paruževini, Pazinu, Perušiću, Petrinji, Podravskim Sesvetama, Prelogu, Rijeci, Samoboru, Sesvetama, Slavonskom Brodu, Svetom Martini na Muri, Velikoj Gorici, Virju, Virovitici, Zadru, Zagrebu i Zaprešiću.

Svim sudionicima iskrene čestitke na sudjelovanju i ostvarenim rezultatima na 4.RUN FOR MD 2023. TRČIMO ZA OSOBE S MIŠIĆNOM DISTROFIJOM!

Vidimo se sljedeće godine!

#DDZ, #SDDH, Savez društava distrofičara Hrvatske #MD, #RunForMD2023, #NacionalniDanNMB, #ivasesrcejemisic, #TrciSaSrcem #VisitZagreb #LoveZagreb #Zagreb #MeetinZagreb #SmartPlace2Meet #ZagrebConventionBureau